Men jösses! Är det redan juli?! Ja, inte när jag skriver detta, men när du läser detta. Det innebär i vanlig ordning att jag summerar årets läsning såhär i halvtid.
Först en liten förklaring: jag tycker att det är kul med statistik, grafer och figurer, så för mig är det rena underhållningen att göra sådana här inlägg. Jag vet att de flesta avskyr att sitta med typ Excel, men jag har någon konstig grej för att hålla på och föra statistik över grejer. Jag loggar t.ex. mina springturer i en app. Och som ni ser så antecknar jag alla lästa böcker i ett Excelblad. Hehe. Jag är inte tokig. 😉 Jag har bara som största intresse att typ sortera saker (true story). 😉
Det om det.
Hur mycket har jag läst egentligen? Svar: mer än jag trodde! Jag har läst så mycket mediokert i år att jag inte har någon direkt känsla av att ha läst så mycket, men jag har tydligen satsat på kvantitet snarare än kvalitet i år. 😉 Trots allt. 🙂 I mars hade jag någon slags svacka (förmodligen läste jag någon rejäl tegelsten), men i övrigt har jag läst med ett bra tempo, både ljudböcker, e-böcker och pappersböcker.
Betygen fördelar sig såhär just nu:
Jag skulle gärna ha läst lite fler fantastiska böcker, men jag har ju åtminstone inte råkat läsa allt för många usla böcker.
Några grejer är precis som vanligt när det gäller min läsning.
Till exempel läser jag mest kvinnliga författare:
Och tycker att 300-400 sidor är en bra längd på en bok:
Och läser böcker från rätt spridda årtal (fast i år har jag läst förvånansvärt många nyutkomna böcker):
En grej som dock är totalt annorlunda i år jämfört med hur det brukar vara är att jag inte har läst så många svenska böcker! Jag fattar inte vad som händer. Jag brukar läsa SÅ mycket svenskt. Det är kul att se att det har svävat iväg på det här sättet utan att jag har gjort något medvetet val att försöka läsa fler böcker i översättning.
”Resten av världen” fördelar sig såhär:
Nu till det kanske mest intressanta: Vilken bok har varit bäst?!
Det kan jag svara på omedelbart och direkt och utan tvekan: Den andra kvinnan av Therese Bohman.
Vid sidan av den: Vid varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist och De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg.
Och i feelgoodgenren: Stora små lögner av Liane Moriarty.
Får se vad resten av året bjuder på!
Lämna ett svar