Lässtatistiken 2014

I år har jag läst mycket (för att vara jag). Framför allt har jag lyssnat på ovanligt många ljudböcker. Det beror rakt av på att jag har skaffat Storytel. Det kanske inte är det billigaste nöjet man kan ägna sig åt, men det är onekligen enkelt och roligt att kunna klicka hem obegränsat med ljudböcker direkt till telefonen. Bara sådär.

Jag har en hel del (typ 60-70) olästa böcker hemma och de flesta är tyvärr tegelstenar som tar flera månader för mig att läsa ut (ja, jag läser så långsamt!). I år har jag ändå varit ganska duktig på att ta mig igenom de där tjockisarna som stått och väntat i åratal. Det är ju inte nödvändigtvis så att de är dåliga, men det finns något oinspirerande i att ta tag i en bok som har 500+ sidor, tycker jag. Det här syns kanske i min lässtatistik… Om jag läste noveller och annat snabbläst den första halvan av året så har jag sedan kämpat på med böcker i stil med De fördömda och De obotliga optimisternas klubb nu under hösten/vintern.

Allt som allt blev det i alla fall 75 böcker! I lite spridda format.

Antal böcker 2014

Det mesta skrivet av kvinnor!

Kön 2014

Och fasligt många deckare (och för att anknyta till ett utskällt inlägg jag skrev om deckaren så minns jag i princip bara tre deckare: Mörk jord, Mörka platser och Gone girl):

Genres 2014

Och så tegelstenar och noveller huller om buller, som sagt.

Sidantal 2014

Nästan allt är svenskt, men bortser man från de 50 böckerna skrivna av svenska författare, så gömmer det sig en hel del andra ursprungsländer också. Dock inget från Sydamerika.

Ursprungsländer 1 2014 Ursprungsländer 2 2014

Ja, det var mitt läsår!

Favoriter kommer i ett annat inlägg!


Kommentarer

6 svar till ”Lässtatistiken 2014”

  1. Du har kommit igenom en hel del trots att du läser sakta. Jag läser rätt fort men har haft svårt att få till läsro som en tjockare bok i synnerhet kräver. Det var någon som skrev att e-boken är bra där eftersom man inte upplever tjockleken på samma sätt. Men tyvärr blir det lätt att jag väljer de fysiska böckerna hemma istället för att fixar något till e-bokläsaren.

    1. Tack, jo, jag har hunnit med en hel del ändå. Det har varit ett bra läsår för mig. 🙂
      För egen del har jag lite blandade åsikter om att läsa tegelstenar som e-bok. Det är ju skönt att slippa släpa omkring på en stor bok, men om man t.ex. läser i telefonen så blir man ju aldrig klar.. Jag har haft Steglitsan i telefonen sedan i oktober och är inte klar än. 😮

  2. Jag älskar tegelstenar eftersom jag oftast tycker att de är mer välskrivna över lag. Dock kan de ta lång tid att läsa ur! Jag läste också flest kvinnor i år! Gott nytt bokår!!

    1. Åh, jag är av precis motsatt åsikt. Jag tycker tjocka böcker tenderar att vara alldeles för pladdriga. 😉 Älskar när författare kan koka ner det viktiga till några, exakt formulerade meningar istället.. 😉
      Men en viss charm har de allt ändå, tegelstenarna.

      Gott nytt bokår! 🙂

  3. Jag undviker helst tegelstenar. Det tar sån tid att komma igenom dem och ofta önskar jag att de kunde vara typ hundra sidor kortare när jag väl kommit igenom dem. Sverige dominerar även i min bokgeografi. Inte så konstigt kanske.

    1. Nästan varje gång jag läst ut en tegelsten så har jag direkt tänkt ”den här var ju bra! om den bara hade varit 200 sidor kortare!”. 😉 Så där är vi lite lika..
      Det är nog inte så konstigt att Sverige dominerar. 🙂 Jag skulle dock gärna byta ut lite brittiska och amerikanska böcker mot böcker från t.ex. Sydamerika.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.