September med bladvändare

September är här. Jag har inte haft speciellt bra flyt med läsningen i sommar, men nu känner jag att jag vill läsa, läsa, läsa. Jag tror att det är månadens bokcirkelbok, Daisy Darker av Alice Feeney, som gör det. Den är så spännande att boken är svår att lägga ifrån sig! Det ska bli mycket skoj att bokcirkla den nästa vecka.

Lite mer blandade känslor har jag för nästa helgs millopp som jag har anmält mig till. Jag är i dålig form och kommer med stor sannolikhet springa på min sämsta tid någonsin… Men sådant är livet. Man kan inte ta personbästa varje lopp längre, särskilt inte när man inte prioriterar träning på samma sätt som för några år sedan… Bra miltider kommer inte gratis!

I övrigt kommer månaden förmodligen bjuda på mycket jobb, en tjänsteresa och en hel del dans. Ser fram emot allt! Och så ska jag läsa, såklart. Jag har en hel hög med påbörjade böcker, som har fått stå tillbaka lite medan jag har läst Daisy Darker, så september kommer nog främst handla om att läsa ut alla ”slattar”. Om jag skulle läsa något nyutkommet skulle jag dock sannolikt snegla mot någon av titlarna i nedanstående lista.

  • Den förlorade sonen av Caroline Ringskog Ferrada-Noli: författarens första diktsamling och en bok om förlust. Jag brukar lyssna på En varg söker sin podd, där Ringskog Ferrada-Noli samtalar med Liv Strömquist och även om jag sällan håller med henne till punkt och pricka så tycker jag verkligen att Caroline är oerhört skarp och intressant. Det vore väldigt fint att få läsa hennes poesi.
  • Den första boken av Karolina Ramqvist. Det har hunnit gå många år sedan jag läste Ramqvists debut, More fire, om en ung kvinna som turistar på Jamaica. Den hade verkligen något speciellt och därför är jag oerhört nyfiken på Ramqvists senaste roman, som återvänder till just Jamaica.
  • Mönster av Lotta Kühlhorn. När jag fastnar för ett vackert bokomslag är det förvånansvärt ofta Lotta Kühlhorn som stått för formen. Härligt att hon nu är aktuell med en hel bok om mönster – den skulle jag gärna bläddra i.
  • Sanningsberget av Therese Bohman. Jag har läst de tre senaste romanerna av Therese Bohman och var och en av dem har på något sätt lyckats segla upp och blivit favoritböcker. Sanningsberget är jag så nyfiken på att jag eventuellt köper den, så att jag kan läsa den nu, nu, nu. Den här gången väntar en uppväxtskildring.
  • Ö av Sara Bergmark Elfgren. Sara Bergmark Elfgren har jag haft ögonen på sedan jag läste Engelsforstrilogin för många, många år sedan. Nu är hon aktuell med en roman om två systrar som återupptar kontakten och träffas på en ö som enligt förlaget ”en gång var deras paradis, men som har blivit en farlig plats för dem båda”. Det får mig att ana att hon inte helt har släppt det övernaturliga. Inte mig emot!

Vad läser du i september?


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.